Bungalow Zeester

wat te doen op Ameland

Waddeneiland Ameland staat bekend om haar prachtige natuur, uitgestrekte stranden en charmante dorpjes. Of je nu een natuurliefhebber bent, een avonturier of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie; Ameland biedt voor ieder wat wils. Laat je meeslepen in de eilander cultuur, bezoek mooie natuurgebieden of duik lekker het terras op. In deze blog laten we je kennismaken met een aantal activiteiten en bezienswaardigeden die je op Ameland kunt doen en zien.

Verken de uitgestrekte stranden
Ameland heeft maar liefst 27 kilometer aan zandstranden, die zich uitstrekken langs de Noordzeekust. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, wandelen of gewoon lekker met je snoet in de zon op het terras wilt zitten; de stranden van Ameland bieden een ideale omgeving. Op 5 minuutjes fietsen vanaf de bungalow vind je het strand van Hollum. Hier vind je ook Beachclub The Sunset, waar je lekker een drankje kunt drinken, kunt lunchen of kunt dineren met zonsondergang.

Fietsen en wandelen door de duinen
Ameland is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Wist je dat Ameland 100 km aan fietspaden heeft? Er zijn tal van paden die je door prachtige duinlandschappen en pittoreske dorpjes leiden. Huur een fiets bij Nobel Rijwielverhuur (op 1 minuut lopen vanaf de bungalow) en verken het eiland op je eigen tempo. Breng een bezoek aan het natuurgebied Het Oerd, waar je unieke vogelsoorten en een adembenemend landschap kunt bewonderen. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen om optimaal van de vogels en de natuur te genieten.

Bezoek de vuurtoren
Een bezoek aan de vuurtoren van Ameland is een must als je op het eiland bent. Deze 55 meter hoge vuurtoren biedt een panoramisch uitzicht over het eiland en de omliggende Waddenzee. Klim naar de top en geniet van het spectaculaire uitzicht. Leer ook over de rijke maritieme geschiedenis van Ameland in het vlakbij gelegen Maritiem Centrum Abraham Fock.

Ontdek de charmante dorpjes
Ameland heeft verschillende dorpjes die een bezoek waard zijn; Nes, Hollum, Ballum en Buren. Slenter door de smalle straatjes, bewonder de schilderachtige commandeurshuisjes en geniet van de gezellige sfeer. Proef ook lokale lekkernijen in de restaurants en op de vele terrassen.

Maak een excursie naar de zeehonden
Een boottocht naar de zeehondenbanken rondom Ameland is een onvergetelijke ervaring. Stap aan boord en vaar naar de zandbanken waar je deze prachtige dieren in hun natuurlijke habitat kunt zien.