Bungalow Zeester

Vervoer op Ameland

Het eiland ontdekken kan op verschillende manieren. Huur een fiets, ontdek de knusse dorpjes te voet of verplaats jezelf van dorp naar dorp per bus/taxi. Op deze pagina vind je alle handige informatie over fietsverhuur, taxi’s en de bustijden.

Fietsverhuur Nobel

Fietsverhuur Nobel zit vlakbij, namelijk op nog geen minuut wandelen vanaf de bungalow. Daarnaast kun je via deze fietsverhuur ook een fiets huren en deze direct bij aankomst in de haven in gebruik nemen. De fietsverhuurder brengt je bagage naar de bungalow. Compleet ontzorgen noemen we dat!

Openbaar vervoer
Het busvervoer op Ameland biedt aansluitend vervoer vanaf de haven naar de vier dorpen. Daarnaast kun je met lijn 1, 2 en 3 van dorp naar dorp reizen. In de bussen op Ameland kun je reizen met je OV-chipkaart maar je kan ook een los kaartje kopen in de bus. Let wel op! Deze kan alleen met pin worden betaald. Je kunt ook voorafgaand aan je reis een e-ticket kopen via arriva.nl/eticket of via de Arriva app. Wil je je OV-chipkaart opladen? Dit kan in de bus of bij Primera op Ameland.

Er zijn op Ameland 3 buslijnen:

  • Lijn 1 is de lijn tussen Hollum en Ballum en Nes en de veerboot naar Holwerd
  • Lijn 2 is de lijn tussen Buren en Nes en de veerboot naar Holwerd
  • Lijn 3 is de lijn tussen Hollum, Ballum, Nes (dorp) en de veerboot naar Holwerd, strand Nes en Buren

Taxi’s 
Op Ameland hebben we twee taxibedrijven: Taxi de Boer en Cosi-Taxi. Waar je ook bent of naartoe wilt, de taxi staat altijd voor je klaar!